Kullanıcılar Yüzlere Bakarlar
106 kişiyle yapılan göz izleme çalışması sonucunda kullanıcıların websitelerinde bulunan kişilerin yüzlerine odaklandıkları ortaya çıkmış. 
Fotoğraf kullanıcılara gösterildiğinde oluşan örnek bir odaklanma sırasını aşağıda görebilirsiniz. Örneğin bu kullanıcı 7′inci odaklanmasında metin kısmına ulaşıyor.
Çalışmanın bir diğer ilgi çekici sonucu da şu şekilde: Kullanıcılar eğer sayfadaki yüz kendilerine bakmıyorsa yüzün baktığı yere odaklanmaktalar. Aşağıdaki sıcaklık haritasında yukarıdakinden farklı olarak metinlere daha fazla odaklanma olduğunu görebiliriz.
Çalışma sonucunu genellersek insanlar websitesinde bulunan yüzler kendilerine bakıyorsa yüzlere, eğer başka tarafa bakıyorsa da yüzün baktığı yere odaklanıyor.
November 30th, 1999 at 2:00 am (#)
Çok ilginç bir konu. Şölye bir düşündüm de doğru da gibi. Şahsen ben de direk yüze bakardım
December 8th, 2009 at 9:22 pm (#)
[...] bizim de Kullanıcılar Yüzlere Bakarlar yazısında paylaştığımız çalışmada bu resmin göz izleme analizi daha önce [...]
January 15th, 2010 at 9:04 pm (#)
[...] Kullanıcılar Yüzlere Bakarlar yazısında kullanıcıların websitesinde bulunan yüzler kendilerine bakıyorsa yüzlere, eğer başka tarafa bakıyorsa da yüzün baktığı yere odaklandığından bahsetmiştik. [...]
April 28th, 2010 at 8:35 pm (#)
[...] suratı olduğunu görebiliyoruz. Kullanıcıların tasarımdaki yüzlere odaklandığını Kullanıcılar Yüzlere Bakarlar yazısında bahsetmiştik. Tasarımda kullanılan yüz eğer bir bebeğe aitse odaklanmanın çok [...]