ETKİLAB AR-GE KULLANICI ARAŞTIRMALARI DANIŞMANLIK VE TASARIM A.Ş.
KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASINA İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ
İşbu Aydınlatma Metni, ETKİLAB Ar-Ge Kullanıcı Araştırmaları Danışmanlık ve Tasarım A.Ş. olarak bizimle herhangi bir yolla irtibata geçmeniz halinde edindiğimiz kişisel verilerinizin işlenmesine ve korunmasına ilişkin sizi bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. 
İşbu Aydınlatma Metni’nde tanımlanmayan ifadelerin yorumlanmasında, http://www.userspots.com/aydinlatma-metni.pdf linkinden ulaşabileceğiniz “Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikası”nda (“KVK Politikamız”) yer alan tanımlar dikkate alınacaktır.
VERİ SORUMLUSU HAKKINDA BİLGİLENDİRME
ETKİLAB Ar-Ge Kullanıcı Araştırmaları Danışmanlık ve Tasarım A.Ş. olarak, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca Veri Sorumlusu sıfatıyla kişisel verilerinizi ilgili mevzuata uygun olarak işlediğimizi bilginize sunarız.
KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMAÇLARI
Şirketimiz Kişisel Verilerinizi belli, açık ve meşru amaçlarla ve Kişisel verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”)’nun 5. ve 6. maddelerine uygun olarak, aşağıda sayılan amaçlarla işlenebilmektedir: 


Bilgi güvenliği süreçlerinin oluşturulması, yürütülmesi ve denetimiÇağrı merkezi ve uzaktan destek hizmetlerinin sağlanması, çağrı sayısı ve içerik takibiÇalışan faaliyetlerinin takibi ve denetimi Çalışan memnuniyeti ve bağımlılığı süreçlerinin planlanması ve yürütülmesiÇalışan Performans Değerlendirme Süreçlerinin oluşturulması ve yürütülmesiÇalışan/stajyer adaylarının başvuru süreçlerinin oluşturulması ve yürütülmesiÇalışan/stajyer seçme ve yerleştirme süreçlerinin oluşturulması ve yürütülmesiÇalışanlar için yan haklar ve menfaatlerin planlanması ve ilgili süreçlerin yürütülmesiÇalışanlara kullanıcı hesabı, e-posta adresi açılması, şirket içi kimlik ve yemek kartı verilmesiÇalışanların bilgiye erişim yetkilerinin planlanması ve yürütülmesiDenetim/etik kurallara ilişkin faaliyetlerin yürütülmesiFinans ve Muhasebe işlerinin planlanması, takibi ve denetimiFiziksel mekan güvenliğinin temini ve takibiHukuk işlerinin takibi ve yürütülmesiİnsan kaynakları süreçlerinin oluşturulması ve yönetilmesiİş ilişkisinin/sözleşmesinin kurulması, yürütülmesi, sonlandırılması ve İş Sözleşmesi ile ilgili mevzuattan doğan yükümlülüklerin yerine getirilmesiİş ortakları ve/veya tedarikçilerin bilgiye erişim yetkilerinin planlanması ve yürütülmesiKişisel veri güvenliği politika ve prosedürlerinin oluşturulması, takibi ve denetimiMal/hizmet üretim ve operasyon süreçlerinin oluşturulması, yürütülmesi ve denetimiMüşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin oluşturulması, yürütülmesi ve denetimiMüşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin yürütülmesi,Müşterilere teknolojik tabanlı hizmet sunulması,Pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi ve sonuçların değerlendirilmesiReklam / kampanya / promosyon süreçlerinin yürütülmesiRisk yönetimi süreçlerinin yürütülmesiSaklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesiSosyal sorumluluk ve sivil toplum aktivitelerinin organize edilmesi ve yürütülmesiSözleşmelerin süreçlerinin yürütülmesi, sözleşmelerin akdedilmesi ve ifası,Sponsorluk faaliyetlerini yürütülmesiSunulan ürün ve hizmetler özelinde, sistemlere kullanıcı tanımlamalarının yapılması, Şirket çalışanlarının ulaşım organizasyonunun planlanması, icrası ve Şirket araçlarının takibi  Şirket içi veya şirket dışı eğitim faaliyetlerinin planlanması ve icrası Şirket tarafından düzenlenen organizasyon ve etkinlik süreçlerinin planlanması ve yönetimi Şirket/Ürün/Hizmetlere bağlılık süreçlerinin oluşturulması, yürütülmesi ve değerlendirilmesiŞirketler ve ortaklık hukuku işlemlerinin gerçekleştirilmesiTalep ve şikayetlerin yönetimiTicari faaliyetlerin ve ticari ilişkilerin planlanması ve mevzuata uygun yürütülmesiÜcret politikasının oluşturulması ve yönetimi Ürün/hizmetlerin pazarlama süreçlerinin oluşturulması ve yürütülmesiÜrün/hizmetlerin satış ve pazarlaması için pazar araştırması faaliyetlerinin yürütülmesi ve değerlendirilmesiVeri sorumlusu operasyonlarının güvenliğinin teminiVerilerin doğru ve güncel olmasının sağlanmasıYatırım süreçlerinin yürütülmesiYetkili kişi, kurum, kuruluşlara mevzuat gereği bilgi verilmesiYönetim faaliyetlerinin yürütülmesiYürürlükte bulunan herhangi bir mevzuatın getirdiği yükümlülüğün yerine getirilmesiZiyaretçi kayıtlarının oluşturulması ve takibi 

KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI
Kişisel Verileriniz, KVK Politikamızın 6.1. ve 6.2. maddeleri ile Kanun’un 8., 9. ve sair maddelerinde yer alan esas ve yükümlülüler doğrultusunda, Bankalar ve Finans Kuruluşları, Danışmanlar, Denetim Firmaları, Hizmet alının Firmalar, İş Ortakları (mevcut ve potansiyel), İştirakler, Kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları, Müşteriler (mevcut ve potansiyel), pay sahipleri, şirket yetkilileri, tedarikçiler ve yargı merci ve kamu otoritelerine, aşağıdaki şartlarla aktarılmaktadır:
Yurtiçinde Aktarım
Şirketimiz, Kişisel Verileri ve Özel Nitelikli Verileri, Kanun’un 8. maddesinde öngörüldüğü şekilde;
KVK Politikamızın, Kişisel Veriler için 4.2.1. maddesinde ve Özel Nitelikli Kişisel Veriler için ise (yeterli önlemlerin alınmış olması kaydıyla) 4.2.2. maddesinde saydığımız istisnai hallerden herhangi birinin varlığı halinde açık rıza aranmaksızın,
KVK Politikamızın 4.2.1. ile 4.2.2. maddelerinde saydığımız istisnai hallerin var olmadığı hallerde ise Veri Konusu Kişinin açık rızasının alınması şartıyla,
yurtiçinde üçüncü bir tarafa, yukarıda sayılan herhangi bir amaç uyarınca, aktarabilecektir. 
Yurtdışına Aktarım
Şirketimiz, Kişisel Verileri ve Özel Nitelikli Verileri, Kanun’un 9. maddesinde öngörüldüğü şekilde;
KVK Politikamızın, Kişisel Veriler için 4.2.1. maddesinde ve Özel Nitelikli Kişisel Veriler için ise (yeterli önlemlerin alınmış olması kaydıyla) 4.2.2. maddesinde saydığımız istisnai hallerden herhangi birinin varlığı halinde ve Kişisel Verinin aktarılacağı yabancı ülkede;
Yeterli korumanın bulunması, 
Yeterli korumanın bulunmaması durumunda Türkiye’deki ve ilgili yabancı ülkedeki veri sorumlularının yeterli bir korumayı yazılı olarak taahhüt etmeleri ve KVK Kurulu’nun izninin bulunması,
şartıyla, açık rıza aranmaksızın,
Yukarıda (i) bendinde sayılan şartların sağlanamadığı hallerde ise Veri Konusu Kişinin açık rızasının alınması şartıyla,
yurtdışında üçüncü bir tarafa, yukarıda sayılan herhangi bir amaç uyarınca, aktarabilecektir.
KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMA YÖNTEMİ ve HUKUKİ SEBEBİ
Kişisel Verileriniz, Şirketimiz ile herhangi bir yolla irtibata geçmeniz halinde (kullanıcı deneyimi araştırmaları kapsamında katılımcı olunulması, internet sitesinin ziyaret edilmesi, başvuru formlarının doldurulması, üye olunması, çağrı merkezinin aranması, Şirketin fiziken ziyaret edilmesi, Şirket tarafından düzenlenen ya da desteklenen etkinliklere katılınması vb.), otomatik veya otomatik olmayan yöntemlerle, ofisimiz, çağrı merkezimiz, internet sitemiz, sosyal medya ve dijital mecralarımız, iş ortaklarımız ve benzeri vasıtalarla, yazılı, sözlü, elektronik yollarla, görüntü/ses kaydı ile veya fiziksel olarak Veri Konusu Kişi ile karşı karşıya gelmek suretiyle toplamaktadır. 
Şirketimize ait ürün ve hizmetlerden faydalandığınız sürece, toplanan Kişisel Verileriniz işlenebilecek ve verilerinizin doğruluğunu ve güncelliğini sağlamak amacıyla, gerektiğinde güncellenebilecektir.
Kişisel Verileriniz, KVK Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları kapsamında ve işbu Aydınlatma Metninde belirtilen amaçlarla toplanmaktadır.
YASAL HAKLARINIZ 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca; a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,  b) Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,  c) Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,  d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,  e) İlgili mevzuatta öngörülen şartlar çerçevesinde, kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,  f) Kişisel verilerinizin düzeltilmesi, silinmesi veya yok edilmesine ilişkin işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,  g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,  ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme,  haklarına sahipsiniz.  Gerek yasal taleplerinizi, gerek Kişisel Verilerinizin İşlenmesi ve Korunması hakkındaki tüm sorularınızı, http://www.userspots.com/basvuru-formu.pdf linkinde bulunan Başvuru Formu’nu, formda belirtilen şekilde doldurup Şirketimize iletebilirsiniz. Şirketimiz, Başvuru Formu’nda belirtilen sürelerde size geri dönüş yapacaktır. Şirketimiz, işbu Aydınlatma Metnini, yürürlükteki mevzuatta yapılabilecek değişiklikler çerçevesinde her zaman güncelleme hakkını saklı tutar. Bu maksatla yapılacak güncellemeler, www.userspots.com web sitesi üzerinden duyurulacaktır.