Nasıl Online Çalışıyoruz?

Kısa bir süre öncesine kadar çoğu tasarım şirketi için yeni bir deneyim olan uzaktan çalışma modelini Userspots olarak 13 Mart 2020 tarihinde hayata geçirdik ve insan odaklı yaklaşımımızdan ödün vermeden deneyim tasarlamaya devam ediyoruz. İş akışımızdaki tüm süreçleri daha önce de online olarak yapabildiğimiz için bu çalışma modeline çok hızlı adapte olduk. Kullanıcı görüşmelerimizi, kullanılabilirlik testlerimizi, çalıştaylarımızı, tasarımlarımızı ve çok daha fazlasını online olarak gerçekleştiriyor, kullanıcılarınızı derinden anlıyor ve en doğru çözümleri üreterek ilerliyoruz.

Yardımcı rollerde online araçların, başrolde ise her zamanki gibi ekip arkadaşlarımızın olduğu bu sürecin detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.
discord
HANGİ ARAÇLARI KULLANIYORUZ?
ETKİLEŞİM

İletişim Sağlarken

Ofis ya da şehir dışında olmamız gereken toplantı zamanlarında, Eskişehir ve Berlin ofisimizdeki çalışma arkadaşlarımızla ve siz müşterilerimizle kesintisiz her an iletişim halindeyiz. Şirket içi en çok kullandığımız yazılı iletişim araçlarından olan Slack ile birbirimizi her durumda besliyoruz. Discord aracının özelliği sayesinde ofiste beraber müzik dinleyerek çalıştığımız ortamı eve taşıyoruz. Elbette beraber yaptığımız kahvaltıları, meyve saatlerini ve dart turnuvalarını özlüyoruz...
ETKİLEŞİM

Toplantı Yaparken

Müşteri toplantılarımız için başka bir ofiste, başka bir şehirde ya da başka bir ülkede bulunmak durumunda kalabiliyoruz. Görüntülü toplantılarımızı çoğunlukla Hangouts ile yaparken müşterilerimizin tercihlerine göre kullandığımız uygulamalar da çeşitlenebiliyor. Şirket içerisinde ise sanal toplantı odaları sağlayan Whereby uygulamasında her ekibin kendine özel odası bulunuyor. Bu sayede ofiste planladığımız toplantı takvimleri ile ayırdığımız odalarımızı sanala taşımış oluyoruz.
whereby
HANGİ ARAÇLARI KULLANIYORUZ?
zoom
HANGİ ARAÇLARI KULLANIYORUZ?
ETKİLEŞİM

Eğitim Verirken

Eğitimin çalışma hayatımızdaki yerini ve önemini her fırsatta belirttik. Bir araya gelemiyor olmamız eğitimlerimize ara verdiğimiz anlamına gelmiyor. Örneğin; ofiste her Cuma gerçekleştirdiğimiz "Friday Talks" eğitimlerimiz için Zoom'u tercih ediyoruz. 64 kişi aynı anda online olup görsel, dosya veya video paylaşımı yaparak eğitimleri gerçekleştirebiliyoruz. Dilerseniz Userspots eğitimlerimizi buradan inceleyebilirsiniz, sizin için de online gerçekleştirebileceğimiz bir eğitim planı yapabiliriz.
PLANLAMA

İş Takibi Yaparken

Online proje yönetimi bizler için bir challenge değil, aslında oldukça alışık olduğumuz bir çalışma sistemi. Tam da bu noktada Asana ve Trello araçları hayatımızı kolaylaştırıyor. Projelerimizin hangi aşamada olduğunu, hangi ekip arkadaşımızın ne kadar sürede tamamladığını, teslim tarihlerini görebiliyor, çalışma dosyalarımızı yükleyebiliyor ve yorumlarımız olduğunda iletişim de kurabiliyoruz . Dolayısıyla bu online araçlarla işlerimizi aksatmadan, en ince ayrıntısına kadar takip ederek to do’larımıza devam ediyoruz.
asana
HANGİ ARAÇLARI KULLANIYORUZ?
notion
HANGİ ARAÇLARI KULLANIYORUZ?
PLANLAMA

İş Dokümante Ederken

İşlerimiz için gerekli olan belgelerimizi de online olarak düzenleyebiliyoruz. Notion ve Google Drive araçlarını kullanarak toplantı notlarımızı, to do listelerimizi, haftalık, günlük planlarımızı, proje süreçlerimizi ve daha fazlasını yönetip organize edebiliyoruz. Ve ortak çalışma dokümanlarımız sayesinde süreçlerimiz daha hızlı ilerliyor.
PLANLAMA

Entegrasyon Yaparken

Tüm işlerimizi online araçlar üzerinden yürütebildiğimizden bahsederken bu süreçleri hızlı ve verimli bir şekilde yönetmemiz gerektiğinin farkındayız. Bu yüzden bu araçları birbirine entegre etmek için Zapier kullanıyoruz. Örneğin; kullanıcılarınızdan yöntemi ile elde etmek istediğimiz veriler var. Typeform'da hazırladığımız soru setlerini online olarak gönderdikten sonra alınan yanıtların her biri Zapier sayesinde birer veri olarak Airtable'a otomatik düşüyor. Bu sayede farklı araçlar arasındaki veri aktarımını sağlayarak daha hızlı ve daha kolay bir iş akışı elde ediyoruz.
zapier
HANGİ ARAÇLARI KULLANIYORUZ?
lookback
HANGİ ARAÇLARI KULLANIYORUZ?
ARAŞTIRMA

Kullanıcı Testi Gerçekleştirirken

Kullanılabilirlik Testleri bizim işimizin olmazsa olmaz bir parçasıdır. Ofisimizde bulunan 2 adet kullanılabilirlik testi laboratuvarımızda 2009'dan günümüze kadar sayısız test gerçekleştirdik. Kullanıcılarımızın lokasyonlarının farklı olduğu durumlarda ise online bir şekilde Lookback Live ile arayüzleri test ediyorduk. Güncel çalışma şartlarının değişmesiyle birlikte tüm test sürecimizi online'a taşıdık ve kullanılabilirlik testlerimizi uzaktan gerçek zamanlı yapmaya başladık. Herhangi bir web sitesini, uygulamayı veya prototipi hem bilgisayar hem de mobil cihaz üzerinden test edebiliyoruz. Kullanıcılarla doğrudan iletişim kuruyor, ekranlarını görüyor, test planımızdaki sorularımızı iletiyor ve tepkilerini takip ediyoruz. Test sürecine müşterilerimizi ve ekip arkadaşlarımızı da dahil edip, izlemelerini sağlıyoruz.
ARAŞTIRMA

Veri Toplarken

Hazırladığımız senaryolar ile birlikte gerçekleştirdiğimiz online kullanılabilirlik testleri ve diğer araştırma yöntemlerimizin sonrasında binlerce veri elde ediyoruz. Bu verileri tek bir yerde toplamak ve yönetmek için elde ettiğimiz verileri Airtable’a işliyoruz. Veri toplama yöntemimiz olan Airtable ile Typeform ilişkisini Zapier ile kurabildiğimizden bahsetmiştik. Bir diğer veri toplama yönteminde tercihimiz Videoask oluyor. Sesli kayıt gönderip kullanıcılardan video, ses, metin, çoktan seçmeli veya takvim yoluyla yanıt alabiliyoruz. Anlatmak ya da duymak istediklerimizi uzaktan kolayca yönetmiş oluyoruz. Ardından Airtable’ın Blocks bölümünde topladığımız tüm veriler için otomatik rapor oluşturabiliyoruz.
airtable
HANGİ ARAÇLARI KULLANIYORUZ?
optimal-workshop
HANGİ ARAÇLARI KULLANIYORUZ?
ARAŞTIRMA

Bilgi Mimarisini Oluştururken

Kullanıcılarınızın aradıkları bilgiye hızlı ulaşabildikleri arayüzler tasarlamak ve doğru bilgi mimarisini kurmak için Çalışması ve Ağaç Testi yapıyoruz. Kart gruplama çalışmalarımızı ofisimizde 3 şekilde gerçekleştiriyoruz: Fokus grup, bireysel ya da online olarak. Uzaktan çalışma ortamımız ile birlikte kart gruplama çalışmamızı online’da kullandığımız OptimalWorkshop aracının özelliği olan OptimalShort ile ilerletiyoruz. Kullanıcıların bilgileri nasıl gruplandırdığını keşfediyoruz. Ağaç testini ise her zaman online olarak yürütmeyi tercih ettiğimiz için yeni bir arayüz tasarlıyorsak veya mevcut bir arayüzü geliştiriyorsak, bilgilerin bulunabilirliğini değerlendirmek için Treejack ile testler gerçekleştiriyoruz. Böylelikle kullanıcıların arayüzün bilgi mimarisinde nerede ve neden kaybolduğunu tespit ediyor ve çözüm üretiyoruz.
ARAŞTIRMA

Sunum Hazırlarken

iCloud Keynote sayesinde ekip arkadaşlarımızla aynı anda sunum üzerinde çalışabiliyoruz. Toplantı odasında bir araya gelemesek de sanal ortamda bir araya geliyor ve bulgularımızı, çözüm önerilerimizi, stratejimizi ve tasarımlarımızı en iyi şekilde müşterilerimize aktarabilmek için hazırlıyoruz.
keynote
HANGİ ARAÇLARI KULLANIYORUZ?
miro
HANGİ ARAÇLARI KULLANIYORUZ?
ÇÖZÜM

Veri Analiz Ederken

Kullanıcıları anlamak için araştırma tekniklerimizi online olarak gerçekleştirdik, verileri elde ettik ve şimdi çok sayıda ve çok çeşitli veriyi gruplamamız gerekiyor. Yine çok sevdiğimiz Miro ve Airtable devreye giriyor. Örneğin; Miro'da Affinity Map ve Mind Map yapacağız. Airtable ile topladığımız verilerimizi Zapier sayesinde Google Sheet ile entegre edip verileri aynı kurduğumuz yapıda aktarabiliyoruz. Ardından Miro'nun özelliği sayesinde tek yapmamız gereken Google Sheet'ten bir sütun seçmek! Artık tüm satırlar Miro’da birer post-it olarak yerini alıyor ve veri analizine başlıyoruz. Gün sonunda analizlerimizi çözüm önerilerine dönüştürüyoruz.
ÇÖZÜM

Workshop Düzenlerken

Mural ve Miro araçları sayesinde workshop ortamını online bir hale getirip fikirler geliştiriyoruz! Örneğin fikir geliştirme workshop'unu Miro ile planlarken öncelikle post-it olarak elde ettiğimiz verileri kategorilere ayırıyoruz. Ardından Zoom’u kullanarak gerekirse 40 kişi ile aynı anda workshop’a başlıyoruz. Toplam kişi sayısını kategoriler altında gruplara bölüyor ve odalara ayırıyoruz. Ayrılan odalarda katılımcılar yine Zoom aracılığı ile tartışma yapıyorlar. Sonrasında ortak alanda bir araya geliyoruz. Burada Miro’nun oylama eklentisi sayesinde çıkarılan fikirlerden en önemli 5 tanesini seçerek başarılı bir workshop gerçekleştirmiş oluyoruz.
miro
HANGİ ARAÇLARI KULLANIYORUZ?

"40 Kişi ile Uzaktan Workshop Düzenlemek" Yazımız Webrazzi'de!

Userspots olarak gerçekleştirmiş olduğumuz 5 gün, 300'den fazla görüşme ve 40 kişilik workshop’un ayrıntılarını Webrazzi için yazdık.
İnceleyin
figma
HANGİ ARAÇLARI KULLANIYORUZ?
TASARIM

Tasarım Yaparken

Araştırma verilerimizi analiz edip tasarım çözümünü tanımladıktan sonra bu çözümü görsel olarak hayata geçiriyoruz. Sketch ile gerçekleştirdiğimiz tasarım çalışmalarımızı online’a taşırken Figma aracını tercih ediyoruz. Aynı anda birden fazla kişiyle çalışma, yapılan çalışmayı eş zamanlı görebilme ve düzenleme yapabilme özelliklerini sağlayan Figma sayesinde daha hızlı sonuç alıyor ve kolektif bir şekilde tasarım yapabiliyoruz.
TASARIM

Akışları Oluştururken

Kullanıcılarınızdan aldığımız iç görüleri hem onların amaçlarına, hem de sizin iş hedeflerinize uygun 'na dönüştürürken araç olarak Overflow'u tercih ediyoruz. Bu sayede online ortamda akışlarımızı en ince ayrıntısına kadar çıkarabiliyoruz.
overflow
HANGİ ARAÇLARI KULLANIYORUZ?
prototip
HANGİ ARAÇLARI KULLANIYORUZ?
TASARIM

Prototip Yaparken

Akışlarını belirlediğimiz tasarımlarımızı InVision aracılığı ile prototipleyebiliyoruz. Tasarımlar canlıya alınmadan önce sanki canlıda olan bir ürünmüş gibi kullanıcılarınız ile akışların doğruluğunu test etmiş oluyoruz. Bu esnada müşterilerimizin süreçleri yakından takip edebilmesi ve yorumlarını alabilmemiz bizim için çok değerli. InVision sayesinde akışlar üzerinde müşterilerimizden online olarak yorum alabiliyoruz.
YAZILIM

Tasarımdan Yazılıma Aktarırken

Yazılımcılarla olan iletişimimiz konusunda yakın olmanın şart olmadığı uzaktayken de iletişimin problemsiz olmasını sağlayan Zeplin aracına onaylanan tasarımlarımızı aktarıyoruz. Tasarımlarımızın yazılımcıların gözünde daha anlamlı bir hale gelmesini sağlayan Zeplin sayesinde tasarım ve yazılım ilişkisini online olarak sürekli takip edilebilir kılıp anlık yorumlaşmalar yapabiliyoruz.
zeplin
HANGİ ARAÇLARI KULLANIYORUZ?

Siz Evde Kalın Deneyim Tasarımını Bize Bırakın...

Kimler Ürününü Daha İyi Hale Getirdi?

Siz de Ürününüzü Daha İyi Hale Getirmek İster Misiniz?
Evet, İsterim!
#1
Mevcut Deneyimimi İyileştirmek İstiyorum.
#1
''Mevcut Deneyimimi İyileştirmek İstiyorum.''
Müşteri Memnuniyeti
İyileştirme Önerileri
Rakip Analizi
Ürününüzün eksiklerini tespit ederek rakiplerinizin önüne geçmek için yardımcı olalım.
Servislerimizi İnceleyin
#2
''Müşteri ve Çalışanlarımı Anlamak İstiyorum.''
Müşterilerinizi Tanıyın
Daha İyi Hizmet Verin
Satışlarınızı Arttırın
Müşterilerinizin ihtiyaçları doğrultusunda doğru hizmeti sunmanız için yardımcı olalım.
Servislerimizi İnceleyin
#2
Müşteri ve Çalışanlarımı Anlamak İstiyorum.
#3
''Yeni Bir Deneyim Tasarlamak İstiyorum.''
Ürün Özelliklerini Analiz Edin
Müşteri İhtiyaçlarını Anlayın
Doğru Stratejiler Geliştirin
Müşteri ihtiyacı ile ürünüzü buluşturarak doğru strateji için yol haritanızı oluşturalım.
Servislerimizi İnceleyin
#3
Yeni Bir Deneyim Tasarlamak İstiyorum.
#4
''İnovasyon ve Yenilik Tasarlamak İstiyorum.''
Pazarda Fark Yaratın
Rakiplerinizin Önüne Geçin
Yeni Bir İnovasyon Yaratın
IoX Digital ve inovasyonlarına göz atarak yaptığımız işler hakkında fikir sahibi olun.
İnovasyon Üretin
#4
İnovasyon ve Yenilik Tasarlamak İstiyorum.
Tüm Sorularınıza
Cevap Oluyoruz
03
Eğer probleminizin ne olduğunu veya nelere ihtiyaç duyduğunuzu biliyorsanız size hangi servislerimizle yardımcı olabileceğimizi aşağıda görebilirsiniz. Tam olarak emin değilseniz de lütfen bir e-mail atın, gelip ihtiyaçlarınızı birlikte tespit edelim.
Bizimle Birlikte Projeler Yapmak İster Misiniz?
Başvuru için teşekkürler. En kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.
Lütfen eksik bilgileri tamamlayıp, tekrar deneyin.