No-Code Hakkında Her Şey

Yazar
Userspots Ekibi

Bu İçerikte Yer Alan Ana Başlıklar:

No-Code Nedir?

No-Code Kimler İçindir?

No-Code Sistemi Nasıl Çalışır? Avantajları Nelerdir?

No-Code Platformlar ile Neler Yapabilirsiniz?

Userspots Akademi'de yer alan No-Code Video Eğitimi ile No-Code yazmadan çıktı üretebileceğiniz araçları deneyimleyebilir ve bu araçlarla birlikte ürün geliştirme konseptini keşfedebilirsiniz. Ayrıca bir yandan otomasyon senaryolarını öğrenirken diğer yanda veritabanı oluşturabileceksiniz.

No-Code Nedir?

no-code

Kod yazmaya ve kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan fikirlerinizi uygulamaya dönüştürmeyi sağlayan görsel yazılım geliştirme metoduna No-Code denir. Bugünün dijital dünyasında yer almak için tüm iş oluşumlarının teknolojiye adapte olması zorunluluk haline gelmiştir. Örneğin web siteleri küçük veya büyük ölçekli fark etmeksizin tüm işletmeler için birer kartvizit niteliğindedir. Rekabet ortamında öne çıkmak için ise güncel teknolojilere adapte olmuş, etkili ve fark yaratan bir web siteniz olmalıdır. Bu noktada fikrinizi hayata geçirmek için kodlamaya ihtiyaç vardır. Aynı durum yeni bir ürün geliştirmek, tasarımla ilgili talepleri karşılamak ve uygulama geliştirmek için de geçerlidir. No-Code araçlar kodlama engeline takılmadan tasarıma ve iş fikirlerinize odaklanarak işleri sizin için kolaylaştırmak için geliştirilmiş teknolojik platformlardır. No-Code sisteminin odak noktası uygulama geliştirmeyi pratik, kolay ve yaygın hale getirmektir. No-Code ekosisteminin gelişimini Mustafa Dalcı'nın kaleminden okuyabilirsiniz. Ayrıca Mustafa Dalcı ve Fırat Demirel'in, "No-Code platformlar ile nasıl startup'a başlanabilir" üzerine gerçekleştirdikleri webinarı dinleyebilirsiniz.

No-Code Kimler İçindir?

no-code kimler için

No-Code platformlar kodsuz tasarım ve uygulama yapmak isteyen herkes için uygundur. Programlama dilleri ve yazılım konusunda herhangi bir bilgisi olmayan girişimciler, yöneticiler, tasarımcılar No-Code platformlar ile ihtiyaçları olan ürün ve projeleri sadece görsel olarak tasarlayarak kolaylıkla hayata geçirebilir. No-Code araçlar yazılım deneyimi olmayan veya çok az olan kişilerin yanı sıra bu alanda tecrübe sahibi olup hızlı projeler geliştirmek isteyen kişiler için de uygundur. Görsel tasarım alanında çalışan ve tasarımlarını koda çevirme ihtiyacı olan tasarımcılar herhangi bir yazılım desteğine ihtiyaç duymadan No-Code sistemlerini kullanır. Küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler iş akışlarını mobil ve web alanındaki teknolojilere No-Code ile yazılım kullanmadan entegre edebilir. Eğer yeni bir iş fikriniz varsa veya sadece hobi amaçlı web tasarım ve uygulama geliştirmek isterseniz de No-Code platformlar ile fikirlerinizi hayata geçirebilirsiniz. Bir başka ifadeyle ürün veya fikrinizle ilgili yazılım oluşturmak için ihtiyacınız olan tek şey sadece bir bilgisayar.

No-Code Sistemi Nasıl Çalışır? Avantajları Nelerdir?

no code sistem

No-Code sistemi temelinde kodlama bilmeyenleri ve deneyimi olmayanları baz alır. Bu sebeple No-Code araçları karmaşadan uzak kullanıcı dostu arayüzlerden oluşur. Her platformun kendi özelindeki yapısına göre genel olarak sürükle ve bırak mantığıyla tasarladığınız uygulamanın bileşenlerini kolayca oluşturabilirsiniz. Siz ön planda görsel odaklı bir uygulama hazırlarken arka planda uygulamanızın özelliklerine göre No-Code yazılımı sizin için hazır hale getirir. Böylece hiç kod yazmadan fikir ve tasarımlarınıza odaklanarak modern teknolojilerden fayda sağlayabilirsiniz.

No-Code platformların sağladığı diğer avantajlar şöyledir:

• Manuel olarak satır satır kod yazmak uzun zaman alan bir iştir. Yapılacak projenin büyüklüğüne göre bu süre daha da uzar. No-Code bu süreci kısaltarak projeleri daha kısa sürede hayata geçirme avantajı sunar. Haftalarca hatta aylarca süren yazılım aşaması projenin büyüklüğüne göre saatler ve günler içerisinde tamamlanır.

• Projenin yaratım sürecinde kodlama öncesi tasarıma dair detayların net bir şekilde belirlenmesi gerekir. Çünkü klasik bir kodlama süreci içerisinde sürekli bir şeyleri değiştirmek, yeni bölümler entegre etmek bazen en baştan kodlama yapılmasını gerektirir. Bu durum hem görsel tasarım anlamında sizi kısıtlar hem de zaman ve maliyet açısından kayıplara yol açar. No-Code yöntemi iş sürecinde anında değişiklikler yapmanıza ve tasarımdaki ayrıntılara odaklanmanıza izin verir.

• Teknoloji dünyası sürekli bir değişim halinde. Bu durum yazılımların da kısa sürelerde güncellenmesi anlamına gelir. Yeniliklere ve güncellemelere hızlı adapte olmak için geleneksel kodlama yerine No-Code araçlar kullanabilirsiniz.

• No-Code araçlar kullanmak kısa sürede çok daha fazla işin yapılması anlamına gelir. Bir tasarımcı ya da programcı olarak müşterilerinizin taleplerini No-Code programlar ile kolayca karşılayabilir, daha fazla projeyi zamandan tasarruf ederek hayata geçirebilirsiniz.

• No-Code platformlar işletmeler açısından maliyet avantajı sunar. İşletmeler bir web sitesi tasarlamak, yenilemek ya da ürün geliştirmek için klasik kodlama sisteminde bir yazılım ekibine ihtiyaç duyar. Bunun için bu alanda hizmet veren yazılım firmalarıyla çalışmak veya kendi bünyelerinde bir ekip kurmak durumundadır. Üstelik günümüzde hızla gelişen teknolojilere adapte olmak için bu durum süreklilik arz eder. No-Code platformlar kodlama kısmını ortadan kaldırarak bu ihtiyaca daha düşük bütçelerle çözüm sunar. Kodsuz tasarımla daha az insan gücüyle çok daha fazla iş üretimi gerçekleşir.

• Gelişmiş No-Code platformlar sisteminize entegre edebileceğiniz müşteri yönetimi, e-ticaret yönetimi, mobil uygulama ve üyelik işlemleri gibi ek hizmetler sağlar. Kapsamlı işlerinizi tek bir platformdan kolaylıkla yönetebilirsiniz.

• Fikirlerin kolayca kısa sürede hayata geçirilmesi ve değişiklik konusunda esneklik sunan kodsuz araçlar iyi bir ekip çalışmasında üretkenliği artırarak daha yaratıcı işlerin ortaya çıkmasına katkıda bulunur.

• No-Code platformların alt yapısını oluşturan yazılımlar zamana entegre edilen güncel teknolojilerdir. Dolayısıyla ortaya çıkan işlerin alt yapısı her zaman güncel ve son teknolojileri içerir.

Özetle No-Code araçlar maliyet, zaman ve verimlilik açısından kurumlara ve çalışanlara önemli avantajlar sağlar.

No-Code Platformlar ile Neler Yapabilirsiniz?

no-code platformlar

Kodsuz geliştirme sistemi her alanda uygulama yapabileceğiniz geniş bir kullanım alanına sahiptir. Ayrıca basit uygulamalardan karmaşık entegre sistemlere kadar tüm iş süreçleriniz için No-Code platformları kullanabilirsiniz.

Tek satır kod yazmadan No-Code ile yapabileceğiniz başlıca uygulamalar şunlardır:

• Web siteleri

• Mobil Uygulamalar

• Üyelik ve rezervasyon gibi Web uygulamaları

• Müşteri ilişkileri yönetimi

• Tedarik zinciri yönetimi

• Görev otomasyonları

• Ses uygulamaları

• E-ticaret mağazaları kurulum ve yönetimi

• Ürün geliştirme

• İşletme içi iş akışları yönetim sistemleri (Çalışanların iş takibi, İK süreçleri gibi)

İhtiyacınız olan iş türüne göre her alanda farklı alternatifler sunan No-Code araçlar vardır. Örneğin bir web sitesi tasarlamak istiyorsanız bu alanda gelişmiş birçok No-Code platform bulabilirsiniz. Basit tek sayfalık sitelerden kapsamlı e-ticaret sitelerine kadar kendi web sitenizi bu araçlarla tasarlamak mümkün.

Dijital dönüşümde bireysel ya da kurumsal her iş oluşum sürecinde web siteleri internet ortamında hedef kitlenizle aranızdaki kilit noktayı temsil eder. Herhangi bir fikrinizi hayata geçirmek için ya da var olan işinizi internete taşımak için zaman ve maliyet engeline takılmadan No-Code ile site tasarımları yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan, tercih ettiğiniz No-Code platformu nasıl kullanacağınızı bilmek.

Userspots olarak web siteleri özelinde oluşum, gelişim ve yönetim süreçleri için No-Code araçlar arasında öne çıkan isimlerden biri olan Webflow ile çözümler sunuyoruz. Kullanıcı dostu arayüzleri, responsive alt yapısı, çok yönlü kullanımı, özelleştirme yönünden sağladığı avantajlar benzerleri arasındaki en önemli farklardır. İşletmeler, pazarlama ve tasarım çalışanları, yeni iş kuranlar ve serbest çalışanlar için çevrimiçi ortamda duyarlı, modern, güçlü ve dinamik web sitelerini kod bilgisi gerekmeden tasarlama avantajı sunar. Sadece tasarım aşamasında değil, yönetim aşamasında da pazarlama, müşteri yönetimi ve e-ticaret odaklı ek araçlarıyla bütünsel bir hizmet aracıdır.

Siz de Userspots’tan Webflow servisi alabilir; işiniz ve hedef kitleniz arasında Webflow ile güçlü bir köprü kurabilir, rekabet ortamında fark yaratabilirsiniz.

Oluşturulma Tarihi
22/4/22
Güncellenme Tarihi
6/1/23
Servis
Web Siteni Kod Yazmadan Geliştirelim

Webflow tasarım ekibimiz, mevcut tasarımını ya da yeni ürün fikrini tasarımcı dokunuşuyla en iyi haline getirip, hızlıca canlıya alsın.

Öne Çıkanlar

Öğrenci
Profesyonel
ONLINE EGİTİM
Servis
Web Siteni Kod Yazmadan Geliştirelim
KATILIMCI
Detaylı İncele

Space Konularımız

No items found.
No items found.
Userspots Bülten
Her ay tasarım ve teknoloji üzerine yeni stiller, dijital ürünler, projeleriniz için kaynaklar, tasarım ilhamları ve daha fazlasına sahip bülten.
2300’den fazla kişinin kayıtlı olduğu kulübümüze katıl !
Başvuru için teşekkürler. En kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.
Lütfen eksik bilgileri tamamlayıp, tekrar deneyin.