Zapier Nedir, Neden Kullanılır?

Yazar
Emine Alpşar

Bu İçerikte Yer Alan Ana Başlıklar:

Zapier Nedir, Neden Kullanılır?

Otomasyon Tipleri

İlk Zap'imizi Oluşturuyoruz

Zapier Komutları, Wordpress ve Webhook Dünyası

Zapier’in Avantajları Nelerdir?

Userspots Zapier Space Quiz

Bu içerik ile; sürekli kullandığınız web uygulamalarının birbirlerine entegre halde nasıl çalıştıklarını ve bu entegrasyonu yaratmayı öğreneceksiniz. Kodlama gibi ekstra bilgi birikimi gerektiren becerilere sahip olmadan artık rutin olarak yapmak zorunda kaldığınız ve zaman kaybı olarak gördüğünüz işleri otomasyon yardımı ile kısa yoldan yapmayı keşfedeceksiniz.


Zapier gibi çeşitli optimizasyon araçlarını deneyimleyebilmek için Userspots Akademi’de online olarak devam eden; Tasarımcılar İçin Veri Eğitimi ve video eğitimlerimizden biri olan No-Code Video Eğitimi'ne katılabilirsiniz.

Zapier Nedir, Neden Kullanılır?

Konumuz: Gmail, Slack, Excel gibi günlük hayatta sürekli kullandığımız uygulamaları birbirine bağlayarak hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştıran otomasyon aracı Zapier. Diğer uygulamalardan farklı olarak Zapier, entegrasyon sağlamak için geliştiricilere bağlı kalmanıza gerek duymadan kodlamayla uğraşmadan uygulamaları birbirine bağlamanızı sağlar. Bunu da tekrar eden görevleri otomatikleştirerek yapar. 

Zapier ile ilgili sizlere, Userspots'ta CEO&UX Consultant olarak görev alan Mustafa Dalcı’nın anlatımı ve uygulamarından oluşan bol videolu bir rehber içeriği hazırladık. Mustafa Dalcı, başta Zapier olmak üzere otomasyon çeşitlerinden bahsederken bir yandan bizi otomatize etme eylemine ikna etmeye çalışıyor! Aynı zamanda ‘Her hafta tekrar eder şekilde minimum 4 saatimizi neye harcıyoruz?’, ‘Verimimizi artırarak, bu süreyi azaltmak için neler yapabiliriz?’ sorularının cevaplarını otomasyonları da göz önünde bulundurarak anlatıyor.

Haydi izleyelim!

Otomasyon Tipleri


Son olarak, bir Zapier örneğine geçmeden önce farklı otomasyon çeşitleri ve hangi otomasyon aracını hangi işlerimizde kullanabileceğimizi görelim.


İlk Zap'imizi Oluşturuyoruz

Şimdi en heyecanlı kısma geliyoruz! Özellikle araştırma süreçlerinde bolca kullandığımız anket oluşturma aracı Typeform ile bu anketlerden elde ettiğimiz verileri bir araya toplayarak listeleyip, analiz etmemize olanak sağlayan Google e-Tablolar’ı birbirine bağlayarak ilk Zap’imizi oluşturacağız.

Yukarıdaki videoda e-book anketi ile Google e-Tablolar’ı bağladığımız ilk Zap’imizin ardından şimdi bu Zap’i kişinin ismini büyük harfle yazma, otomatik mesaj ve e-posta listemize abone etme gibi özellikleri entegre ederek Slack ve Revenue’yü de bağlayıp   ‘Multizap’e dönüştürüyoruz. 


Zapier Komutları, Wordpress ve Webhook Dünyası

Zapier’e devam ederken şimdiki videomuzda filter, path ve delay özelliklerini öğreneceğiz. Zapier’in yeni trigger yapılarını keşfedeceğiz. Artık çeşitli filtrelemeler yaparak anket sorularında verilen cevaplara özel görevler tanımlayabilir, ileri tarihli mail gönderileri yapabilirsiniz!


İnternette yapabileceklerimizin sınırını kaldıran videolara devam ederken, web sitesi kurmanın olmazsa olmazı Wordpress ile Zapier’in nasıl bir ilişki kurduğunu inceleyeceğiz. Web sitemizdeki kontakt form vb. Alanlardaki çıktıları Zapier de nasıl görürüz?  WebHook özellikleri nedir, nasıl kullanılır? İstemler kullanarak verileri nasıl aktarırız? soruların cevaplarını aşağıdaki videolarda izleyelim!


Zapier’in Avantajları


• Sezgisel bir arayüzdür. Bu nedenle hızlı öğrenmenizi sağlar ve motivasyonunuzu kuvvetlendirir.

• Kodlama bilmenizi gerektirmeden Zap oluşturmanıza olanak sağlar. Bu sayede zor bir şeyi kolay bir hale dönüştürür.

• Bağlanabildiği web uygulamalarının sınırı yoktur. Skalası geniş ve sürekli kullanılan uygulamalardır.

• Zap oluşturduktan sonra onu test etmek oldukça hızlı ve basittir.

• Zamandan tasarruf sağlar, yaptığınız işi kısa sürede ve eğlenceli hale getirir.

• Ücretsiz denemeleri bile çok fazla seçenek sunar ve bire bir destek sağlar.

• Web tabanlı bir platformdur, bilgisayarınızda gereksiz yer kaplamaz.

Userspots Zapier Space Quiz

Oluşturulma Tarihi
20/4/21
Güncellenme Tarihi
22/9/21
Online Eğitim
No-Code Video Eğitimi

No Code araçlarını öğrenip fikirlerinizi gerçekleştirme yolunda ilk adımlarınızı atacağınız bir eğitim programı sizleri bekliyor!

Öne Çıkanlar

Öğrenci
Profesyonel
ONLINE EGİTİM
Online Eğitim
No-Code Video Eğitimi
KATILIMCI
Detaylı İncele

Space Konularımız

Userspots Bülten
Her ay tasarım ve teknoloji üzerine yeni stiller, dijital ürünler, projeleriniz için kaynaklar, tasarım ilhamları ve daha fazlasına sahip bülten.
2300’den fazla kişinin kayıtlı olduğu kulübümüze katıl !
Başvuru için teşekkürler. En kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.
Lütfen eksik bilgileri tamamlayıp, tekrar deneyin.