Liste

No-Code Website Yapma Araçları

Yazar
Mustafa Dalcı
Kodlama bilme mecburiyetinin ortadan kalktığı bu dönemde, websitelerinizi hızlı ve etkili bir biçimde No-Code Araçlar sayesinde tasarlayabilirsiniz.
USERSPOTS BÜLTEN
Her ay tasarım ve teknoloji üzerine yeni stiller, dijital ürünler, projeleriniz için kaynaklar, tasarım ilhamları ve daha fazlasına sahip bülten.
Aramıza hoş geldin! Yeni bültenlerimiz de görüşmek üzere...
Oops! Something went wrong while submitting the form.

No-Code Website Yapma Araçları

No-code ile ilgileniyorsanız önceki yazılarımız “No-Code Ekosistemi Başlangıç Paketi“ , “Slack'te Paylaşılan Linklerin Kaybolmaması için Airtable Çözümü” ve “Google E-Tablolar ve Glide ile Kod Yazmadan App Oluşturma” da ilginizi çekebilir. No-code ekosistemini anlattığımız yazımız "No-code Nedir?" sorunuza yanıt olacaktır.

Özellikle No-code Ekosistemi başlangıç paketi yazımızda kodsuz website oluşturucu araç, sistemler arasında bağlantı kurmak için bir araç ve verileri toplayacağımız bir araç üçlüsü ile giriş seviyesinde uygulamalar yapabileceğimizden bahsetmiştik. Şimdi bu yazıda ise kodsuz website oluşturucu araçları 5 kategoriye göre listelemek istiyoruz. Kullanacağımız kategoriler; Landing Page Oluşturucular, İçerik Yönetim Sistemleri, Tablodan Siteye Dönüştürücüler, SAAS Uygulama & Internal Uygulama ve Mobil Uygulama Geliştiriciler olarak 5 farklı amaca hizmet ediyor. Bu kategorilerden ve her bir kategoride kullanılmaya en elverişli olan araçlardan bahsedeceğiz. Üretim aşamasında teknik zorluklar yerine sadece tasarım odaklı bir yaklaşımın sonucu ortaya çıkan kodsuz geliştirme platformları, basit tek sayfalık web sitelerinden çok daha komplike e-ticaret sitelerine kadar farklı ihtiyaçları karşılayabilen özelliklere sahiptir. No-Code platformlar ile sadece tasarıma odaklanarak yaratım süreci daha özgür ve yenilikçi web siteleri geliştirebilirsiniz.

Landing Page Oluşturucular

Detaylı bir web sayfası değil de bir veya bir kaç sayfadan oluşan genelde kişilerin ilgilerini anlamak amacıyla onların mail adreslerini toplamak için üretilen siteler.

1. Unbounce

https://unbounce.com/

Landing page oluşturucuların en popüleri ve neredeyse en pahalısı. Bir çok entegrasyona beraber A/B testi yapmanıza da olanak sağlıyor. Unbounce ile ana sayfa ve alt sayfalar yaparak neredeyse çok kapsamlı bir web sitesi de oluşturabiliyorsunuz.

2. Leadpages

https://www.leadpages.com/

Unbounce kadar yetenekli olmasa da fiyatı görece daha iyi bir noktada olan Leadpages de kod yazmadan landing page oluşturmanızı sağlıyor.

3. Mailchimp Landing Page

https://mailchimp.com/features/landing-pages/

Eğer e-posta pazarlama için Mailchimpʼi kullanıyorsanız Landing Page Creator aracıyla birlikte e-posta abone sayınızı artırmak adına bir landing page üretebilirsiniz.

4. Carrd

https://carrd.co/

Son zamanlarda no-code hayranlarının hızlıca bir şeyleri paylaşmak için kullandığı Carrd kendisine her gün yeni bir özellik ekleyerek gelişmeye devam ediyor. No-Cod web tasarımı araçlarından biri olan Carrd, tek sayfalık siteler için etkileyici tasarımlar hazırlamanızı sağlıyor. Cardd ile tek sayfalık sitelerinin yanı sıra açılış sayfaları da hazırlayabilirsiniz. Buton, animasyon ve ikonlar kütüphanesinden faydalanarak sayfa tasarımınızı özelleştirebilirsiniz.

İçerik Yönetim Sistemleri

İçinde bir içerik yönetim sistemi (CMS) barındıran, kapsamlı siteler oluşturmanızı sağlayan yapılar.

5. Webflow

https://webflow.com/

Webflow yeni dönemin gittikçe popülerleşen, bizim de Userspots olarak üzerine yatırım yaptığımız, tasarımcıların front-end ve backend geliştirme yapmadan gelişmiş web sayfaları üretmelerini sağlayan bir platform olarak karşımızda. Hem klonlanabilir şekilde paylaşılan tasarımlar hem de son derece gelişmiş Üniversitesi ile öğrenim sürecini de oldukça kolaylaştırıyor. Şablonlar, içerik yönetim sistemi (CMS), animasyonlar ve SEO araçları gibi özellikleriyle güçlü bir web sitesi oluşturabilmenize yardımcı oluyor. Ayrıca özelleştirebileceğiniz tasarım sonrasında sitenizi Webflow aracılığıyla yayına alabiliyorsunuz.

6. Wix

https://www.wix.com/

Youtube reklamlarına baktığınızda içinde bir içerik yönetim sistemi olduğunu pek tahmin etmeyebiliyorsunuz ama Wix ile birlikte bir blog oluşturabilirsiniz, eğitim videolarınızı satabilirsiniz, sadece üyelerin görebileceği sayfalar üretebilirsiniz. Wix 70’den fazla kategoride yüzlerce farklı şablonuyla her alanda web sitesi tasarlamak için zengin seçeneklere sahip. Sürükle ve bırak mantığıyla sitenizin sayfalarını dilediğiniz gibi özelleştirebilir, teknik detaylarda zaman kaybetmeden kısa sürede web sitenizi oluşturabilirsiniz. Bulut tabanlı bir web geliştirme platformu olan Wix, sitenizi kurduktan sonra size sitenizi yönetebilme imkanı da verir. E-mail, online randevu sistemi, site trafiğini yükseltme gibi ihtiyaçlarınıza yönelik sayısız özelliği kod gerektirmeden Wix üzerinden yönetebilirsiniz.

7. Squarespace

https://www.squarespace.com/

Farklı iş kolları için tasarlanmış estetik ve modern şablonlarıyla Squarespace kısa sürede etkili bir web sitesi oluşturmanızı sağlar. Fotoğraflar, videolar ve tüm içeriklerinizi hızlı bir şekilde tasarımınıza entegre edebilir, tüm düzenlemeleri platform üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Statik şablonların yanı sıra tasarımda özelleştirme imkanı da sunan No-Code tasarım aracının size uygun olup olmadığını test etmek için 15 günlük deneme sürümü de mevcut.

8. Ghost

https://ghost.org/


Ghost, yazarlar, bloglar ve haber içerikleri için özel şablonlar ve SEO araçları içeren açık kaynak kodlu bir tasarım platformu. Ek özellikleri abonelik ve e-posta listeleri oluşturma gibi yazarların ihtiyaçlarına göre şekillendirilmiş. Ghost ile kod bilgisine gerek kalmadan basit adımlarla dinamik, güncel ve özgün blog siteleri tasarlayabilirsiniz.

9. Shopify

https://www.shopify.com/


Shopify online platformda satış işlemlerinin de yapıldığı karmaşık yapıdaki e-ticaret siteleri için özel olarak geliştirilmiş No-Code araçlardan biri. Büyük, orta ve küçük ölçekli tüm işletmeler için elverişli tasarım detayları sunan Shopify çok yönlü satış özellikleriyle kapsamlı bir web sitesi oluşturmanızı sağlıyor. Ayrıca web siteniz aracılığıyla sosyal medya kanalları üzerinden de satış yapabiliyorsunuz.


10. Zyro

https://zyro.com/tr

Zyro, deneyimsiz girişimciler ve teknik olarak kod bilgisi olmayan kullanıcılar için dakikalar içinde e-ticaret sitesi tasarlayıp kurabilecekleri bir platform. Çevrimiçi ortamda kendi işinizi kurmak ve satış yapmak istiyorsanız ihtiyacınız olan dinamik ve güçlü bir e-ticaret sitesini Zyro ile kolayca tasarlayabilirsiniz. Zyro online alışverişin yanı sıra portfolyo ve blog gibi siteler tasarlamanıza da olanak tanıyor.

11. Site123

https://tr.site123.com/


Site123, kişisel web sitesi tasarlama hizmetini ücretsiz olarak kullanıcılarına sunar. Site123’ün görüntü kütüphanesi, yazı tipleri ve yaratıcı şablonlarıyla özel tasarımlar oluşturabilirsiniz. Daha kapsamlı satış platformları için platformun ücretli planlarından da faydalanabilmek mümkün.

12. Jimdo

https://www.jimdo.com/


No-Code web tasarım araçlarından biri olan Jimdo, 9 farklı dil seçeneğiyle küresel çaptaki işletmeler için uygun bir alternatiftir. Web tasarım konusunda herhangi bir deneyiminiz olmadan Jimdo’nun kapsamlı yardımcı araçlarıyla kolayca web siteleri oluşturabilirsiniz.

Tablodan Siteye Dönüştürücüler

Airtable veya Google Sheets gibi tablolardan tuttuğunuz veriyi websitesine dönüştürmenizi sağlayan yapılar.

13. Table2Site

https://table2site.com/

Table2Site Airtableʼdaki bir tabloyu bir websitesine dönüştürüyor. ”Remote iş ilanları”, “Kaliteli Wi-fi Servisi Olan Kafeler” gibi listelerden oluşan websitelerini Table2Site ile kolayca yapabiliyorsunuz.

14. Sheet2Site

https://www.sheet2site.com/

Sheeet2Siteʼda Table2Siteʼın Google Sheets kullanan versiyonu. Sheet2Site ile Google Sheetsʼdeki bir sheetʼi bir websitesine dönüştürebiliyorsunuz.

15. Pory

https://pory.io/

Pory ile bir Airtable tablosunu bir uygulamaya dönüştürebiliyorsunuz.

16. Softr

https://www.softr.io/

Softr son zamanlarda Airtable tablosunu bir websitesine dönüştürme uygulamalarının en iyisi. Sürekli gelişen bu uygulama ile basit bir listeleme sayfasının ötesinde geliştirmeleri yapabiliyorsunuz.

17. Stacker App

https://www.stackerhq.com/

Stacker App diğer Airtable tablo dönüştürücülerinden biraz daha farklı olarak proje yönetim aracı, CRM aracı gibi hazır uygulamaları Airtable verisinden oluşturmayı sağlıyor.

SAAS Uygulama & Internal Uygulama

İç müşteri veya son kullanıcılar için login sistemi ile farklı uygulamaların hayata geçirilebildiği yapılar.

18. Retool

https://retool.com/

Yakın zamanda 50 Milyon $ yatırım alan Retool ile farklı veri kaynaklarını birleştiren bir dashboard yapabilirsiniz. Bu tarz dashboard'lar genelde şirketlerde sıklıkla kullanılan iç uygulamalar olarak karşımıza çıkıyorlar.

19. Code2.io

https://www.code2.io/

Bir Türk girişimi olan Code2.io ile kod yazmadan SAAS (Hizmet Olarak Yazılım) uygulamalar geliştirebilirsiniz.

20. Bubble

https://www.bubble.io

Yakın zamanda 100 Milyon $ yatırım alan Bubble kod yazmadan sadece websitesi değil gelişmiş uygulamalar yapmanızı da kolaylaştırıyor.

Mobil Uygulama Geliştiriciler

Web sayfasının yanında bir mobil uygulamaya dönüşebilecek websiteleri oluşturan yapılar.

21. Glide

https://www.glideapps.com/

Glide basit listeleme uygulamaları geliştirmenizi sağlayan bir araçtır. Yücel Faruk Şahanʼın şu güzel yazısında bir Glide uygulama geliştirme sürecini okuyabilirsiniz.

22. Yourvone

https://www.yourvone.com/

Yourvone mobil uygulamaların Webflowʼu olmaya çalışıyor, gelişmiş paneli ile sürükle bırak yapılar sunarak bir mobil uygulama oluşturmanızı sağlıyor.

23. Appsheet

https://www.appsheet.com/

Appsheet yakın zamanda Google tarafından satın alınan bir girişim. Google Sheets tablolarını kapsamlı mobil uygulamalara dönüştürme konusunda oldukça başarılı.

Dijital marka kimliğinizi rekabet ortamında öne çıkaran doğru tasarlanmış bir web sitesidir. Web sitelerinin dijital dünyada hızla artması site tasarım araçlarının yaygınlaşmasını sağlamıştır. Bu durum yeni iş kuracak olanlar, iş modellerini internet ortamına taşımak isteyenler, kod bilgisi olmayan tasarımcılar için hem tasarım hem performans açısından güçlü siteler yapabilmenin önünü açar. Siz de yukarıda paylaştığımız No-Code web sitesi araçlarıyla ihtiyaçlarınızı karşılayan web siteleri kısa sürede tasarlayabilirsiniz.

No-Code Website Yapma Araçları
No-Code Website Yapma Araçları
Hazırlayan;
UX Consultant - CEO
Mustafa Dalcı
Oluşturulma Tarihi
07/2021
Güncellenme Tarihi
02/2023
Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Userspots Bülten
Her ay tasarım ve teknoloji üzerine yeni stiller, dijital ürünler, projeleriniz için kaynaklar, tasarım ilhamları ve daha fazlasına sahip bülten.
2300’den fazla kişinin kayıtlı olduğu kulübümüze katıl !
Başvuru için teşekkürler. En kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.
Lütfen eksik bilgileri tamamlayıp, tekrar deneyin.